Az Ojanna Hangszínházról:

1999-ben megalapította az Ojanna Hangszínhazat. E rituális közeg, amelyben az emberi hang, mint hangszer jelenik meg, ahol az ének a pillanatban születik, az artikulálatlan beszédtől a táltosi éneklésen keresztül a magyar népdalokig, miközben mindennapjainkban is új élő rítust teremtenek. Amikor …..

 

 

Az Ojanna Hangszínház előadásai és koncertjei:

2000-ben a Komi Köztársaság kulturális miniszter asszonyának meghívása Komi Földre, Sziktivkárba, a Finn-Ugor Népek Színházi Fesztiváljára, Keresztes Nagy Árpád koboz művész játékának kíséretével.

 

2001-ben meghívás a Moszkvában megrendezett III. Színházi Világolimpiára, Anatolij Vasziljev Drámai Művészetek Iskolájába a „Szkíta összevont tekintete” c. programba Keresztes Nagy Árpád koboz művész játékának kíséretével.

 

 

2001-ben ismét részvétel a Sziktivkárban megrendezett Finn-Ugor Népek Színházi Fesztiválján.

 

2002-ben előadás Moszkvában Anatolij Vasziljev felkérésére a Drámai Művészetek Iskolájában az összoroszországi színházi rendezőknek tartott konferencián.

 

2002-ben meghívás a Szíriai Magyar Nagykövet úrtól Damaszkuszba és Jordániába.

 

2002-2003-ban 3 hónapot tanulmányozta Anatolij Vasziljev Drámai Művészetek Iskolájának „Szent Színházát”, annak munkafolyamatát, miközben több nagy sikerű koncertet is adott a Moszkvai Dómban, Vasziljev színházának Glóbusz termében, s a Magyar Kulturális Intézetben is. Ugyanekkor februárban elutazott az Irtis folyó mellett fekvő Hanti-Manysi Köztársaságba, ahol szintén megkülönböztetett figyelemmel és szeretettel fogadták a -35 fokos hidegben a magyar énekesnőt.

 

2004 márciusában Sumer Szent Nászi Énekekkel szerepel ismét Moszkvában a Drámai Művészetek Iskolájában.

 

2004 júliusában Dél-Szibériában, Hakasziában énekel a „Sayan-Ring” Népzenei Fesztiválon, majd népdal gyűjtéseket végez  Tuvában, a torokéneklés hazájában, ismeretet terjesztve az ott élő sámán közösségeknek a magyar táltos-hagyományról.

 

2004 augusztusában több koncertet adott az Észtországban, Tallinban megrendezett IV. Finn-Ugor  Világkongresszuson. Mádl Ferenc köztársasági elnök úr jelenlétével.

 

2004 novemberében meghívás a Mari Köztársaságban megrendezett Finn-Ugor Színházi Fesztiválra „Sumer Szent Nászi Énekekkel” Keresztes Nagy Árpád kobozművész kíséretében.

 

2005 júliusában részvétel a Hakasziában megrendezett Csir-Csajan Színházi Fesztiválon, majd az ugyanitt megrendezett, „Sayan-Ring” Népzenei Fesztiválon is. E fesztivál szándéka, hogy az Orosz Föderáció őslakos népek bemutassák népdal-, népzene- és sámánkulturájukat. E fesztiválon a magyar énekesnő ’Fényes debütációért” címmel díjat kapott.

 

2005 szeptemberében ismét Hakasziába utazik és Tuvába, hogy népdal-gyűjtéseket végezzen, s megfigyelje a még élő tuvai sámán gyógyításokat.

 

2006 márciusában Hakasz földön üdvözöltem énekeimmel a tavaszi új év ünnepet, napfordulót, majd ezt követően Tuvában, Kizil fővárosban, az ottani népzenei iskola népdalszakos növendékeinek tartottam előadást a magyar népdalokról, valamint a különböző éneklési módok, és légzéstechnikák segítségével work-shop-ot adtam a tuvai diákoknak.